Et museum for hele landsdelen

Museum Sønderjyllands 10 udstillingssteder, museer og kulturmiljøer byder på oplevelser og viden inden for emnerne arkæologi, kunst, historie og naturhistorie.


Dansk Klokkemuseum har over 700 klokker af alle slags, lige fra store, gamle kirkeklokker og klokkespil til skibsklokker og dyreklokker fra alle steder i verden.

I Sønderjysk Skolemuseum gøres den særlige sønderjyske skolehistorie levende i en original tidligere landsbyskole her i det nordlige Sønderjylland. Den ældste del af skolebygningen er den nu restaurerede danske landsbyskole fra 1856.


Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900.

Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugsmaterialer som han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil

Welling´s død i 1996.

En masse nostalgisk julemagi samlet på ét sted

Lillelund Julemuseum byder velkommen til et eventyrs univers.

Bag den store flotte facade, gemmer der sig et ægte levende jule eventyr. Museet er 100m2 og fyldt med forskellige jule genstande. Den ældste er helt tilbage fra 1800 tallet.
De mere end 5000 genstande danner rammerne til flere små hyggelige områder i hele museet.